Triunghiul de la Weimar acordă ajutor R.Moldova pentru consolidarea securității și apărării

Țările din „Triunghiul de la Weimar” (Germania, Polonia, Franța) vor ajuta Republica Moldova în consolidarea capacităților sale de securitate și apărare. După cum relatează Infotag, la un astfel de...

Țările din „Triunghiul de la Weimar” (Germania, Polonia, Franța) vor ajuta Republica Moldova în consolidarea capacităților sale de securitate și apărare.

După cum relatează Infotag, la un astfel de acord s-a ajuns în urma unei întrevederi care a avut loc miercuri la Weimar între miniștrii de Externe ai Poloniei – Radoslaw Sikorski, Germaniei – Annalena Baerbock și Franței – Stephan Sejournet.

Potrivit presei europene, participanții au convenit să „consolideze securitatea și apărarea Republicii Moldova și capacitatea sa de a rezista ingerințelor străine, precum și să promoveze reformele de care are nevoie țara”.

În plus, Triunghiul de la Weimar va oferi Moldovei „sprijin financiar pentru a stimula dezvoltarea sa economică și procesul de aderare la UE, precum și pentru a combate campaniile de dezinformare”.

Triunghiul de la Weimar este o grupare regională trilaterală pentru dezvoltare a Germaniei, Poloniei și Franței, înființată în august 1991.

sursa

In this article