Tricouri cu inscripția JOS au ajuns și la LONDRA

Noi simboluri ale protestului moldovenesc – tricouri cu inscripția JOS – au apărut la Londra, relatează eNews. Astfel, alături de monumentele clasice precum Big Ben, Piccadilly Square și...

Noi simboluri ale protestului moldovenesc – tricouri cu inscripția JOS – au apărut la Londra, relatează eNews.

Astfel, alături de monumentele clasice precum Big Ben, Piccadilly Square și cabine telefonice roșii, în capitala britanică sunt afișate cu mândrie tricouri albe care cheamă la un protest împotriva președintelui moldovean.

Iar acest lucru este deja un semn îngrijorător nu doar pentru președintele Sandu, ci și pentru întregul partid de guvernământ. Protestul de la Londra arată clar că diaspora este nemulțumită de acțiunile autorităților, iar autoritățile au contat și contează pe sprijinul și voturile cetățenilor noștri care trăiesc în străinătate.

Mișcarea de protest capătă amploare și a ieșit deja din țară. Nu este un secret că cetățenii moldoveni trăiesc în multe țări ale lumii, iar aceștia au plecat din țară nu pentru că ar fi avut o viață bună, ci în căutarea unei oportunități de supraviețuire. Cu toate acestea, ei urmăresc îndeaproape ceea ce se întâmplă în patria lor și își exprimă poziția față de acțiunile autorităților.

Anterior, tricouri albe fuseseră observate în sectoarele Botanica și Buiucani din capitală, în suburbiile Cricova și Ciorescu din Chișinău, precum și în raionul Telenești și în orașul Soroca.

 

In this article