Trenul cu levitație magnetică a fost testat în Italia

Transportul viitorului este la un pas de Europa. O companie italiană a testat, cu succes, trenul cu levitație magnetică.  0 seconds of 58 secondsVolume 90%   Presa nu...

Transportul viitorului este la un pas de Europa. O companie italiană a testat, cu succes, trenul cu levitație magnetică.  0 seconds of 58 secondsVolume 90%  

Presa nu a avut acces la test, dar înregistrările filmate de compania producătoare arată un prototip de o tonă care se deplasează pe o porțiune de doi kilometri de linie, undeva în apropiere de Veneția.

Capsula atinge o viteză de 70 kilometri pe oră, dar cel mai important aspect este că linia folosită nu a fost una special construită, ci o porțiune oarecare de cale ferată pe care trenurile obișnuite circulă zilnic.

Tehnologia este văzută drept revoluționară și mai ales economică.

O pernă de aer separă, fizic, vehiculul de pistă, reducând frecarea, deci și costurile pentru că reduce drastic consumul de energie.

China folosește această tehnologie de aproape două decenii, deși la scară limitată. În Europa, mai multe țări au vrut să o implementeze, dar costurile ridicate și incompatibilitatea cu infrastructura de căi ferate existente le-au descurajat.

In this article