Trei tineri au fost reținuți pentru comiterea furturilor din locuințe

Ofițerii Direcției investigații criminale a INI, în comun cu angajații Inspectoratelor de Poliție Buiucani și Hîncești, sub conducerea Procuraturii Hîncești și cu suportul angajaților BPDS „Fulger”, au destructurat...

Ofițerii Direcției investigații criminale a INI, în comun cu angajații Inspectoratelor de Poliție Buiucani și Hîncești, sub conducerea Procuraturii Hîncești și cu suportul angajaților BPDS „Fulger”, au destructurat un grup infracțional specializat în comiterea furturilor din case și apartamente din municipiul Chișinău și zona centrală a țării.

Suspecții, trei la număr, cu vârste de 19 și 22 de ani, timp de 2 luni, ar fi comis cinci furturi din locuințe și un furt din automobil, pe teritoriul municipiului Chișinău și raionul Hîncești.

Bănuiții originari din raionul Hîncești și municipiul Bălți, acționau atât pe timp de zi, cât și noaptea prin efracție, forţând ușile din termopan, când stăpânii erau lipsă și sustrăgeau bijuterii, tehnică de calcul, dar și  bani.

Prejudiciul cauzat părților vătămate se ridică la aproximativ 625.000 de  lei.

Ultimul caz a avut loc în noaptea de 3 iunie. Aceștia ar fi  pătruns într-o gospodărie din orașul Hîncești de unde au furat un automobil  Renault.

În scopul acumulării bazei probatorii, polițiștii în comun cu procurorii au efectuat percheziții la domiciliile bănuiților, unde au depistat și ridicat telefoane mobile, cartele SIM, cheia automobilului sustras și documentele aferente acestuia (pașaport tehnic, asigurarea auto), o rangă metalică folosită la comiterea infracțiunilor,  precum și bijuterii confecționate din aur.

Cei trei suspecți au fost reținuți la faza de pregătire a unui alt furt dintr-o locuință din capitală, printre aceștia și tânărul  de 22 de ani  din municipiul Bălți, care a evadat la 18 mai din sala de ședință a Judecătoriei  Soroca, sediul Florești.

Polițiștii documentează și alte două persoane implicate în schema infracțională, prin intermediul cărora dobândeau informații despre potențialele victime.

Suspecții au fost reținuți pentru 72 de ore și sunt cercetați penal pentru furt.

Conform legislației în vigoare persoanele culpabile de comiterea unei asemenea infracțiuni riscă până la 5 ani de închisoare.

In this article