Trei persoane reținute de Poliție pentru comiterea unei tâlhării. Printre suspecți se află și fosta noră a victimelor

În noaptea de 15 martie curent, în jurul orei 02:00, polițiștii din Telenești au fost sesizați despre faptul că persoane necunoscute au pătruns în domiciliul unei familii din...

În noaptea de 15 martie curent, în jurul orei 02:00, polițiștii din Telenești au fost sesizați despre faptul că persoane necunoscute au pătruns în domiciliul unei familii din satul Negureni, raionul Telenești. Aceștia au maltratat cuplul, apoi le-au sustras bani și mai multe bunuri materiale.

La fața locului polițiștii au stabilit că persoane necunoscute, deghizate cu măști pe față,  au pătruns în casă, l-au  maltratat pe proprietar, un bărbat de 62 de ani, lovindu-l cu un baston peste corp, apoi i-au legat mâinile cu un cablu, la fel și soției acestuia, și au sustras 240 de lei, telefonul mobil, un aparat de sudat și alte bunuri materiale,  plecând ulterior într-o direcție necunoscută.

Ca urmare a acțiunilor prompte ale polițiștilor din Telenești, Drochia și ofițerilor INI ai Direcției “Nord”, sub conducerea Procuraturii Telenești, au fost reținuți trei suspecți.

Aceștia s-au dovedit a fi o femeie de 31 de ani, fosta noră a victimelor, locuitoare a raionului Drochia, concubinul acesteia de 30 de ani din mun. Chișinău, și un minor de 17 ani din raionul Dondușeni. 

Toți 3 suspecți locuiau într-un apartament din mun. Bălți. În urma perchezițiilor, polițiștii au depistat și ridicat bunurile sustrase de la victime.

În acest caz, a fost inițiată o cauză penală în baza art. 188 alin. 2 din Codul Penal al Republicii Moldova. Doi dintre suspecți au fost reținuți pentru 72 de ore,  iar minorul pentru 24 de ore.

Potrivit legislaţiei, persoanele culpabile de comiterea infracțiunii „Tâlhăria”, riscă privațiune de libertate de la 8 la 10 ani.

La moment se întreprind acțiuni de urmărire penală şi măsuri de investigație în vederea întăririi bazei probatorii.

In this article