Trei moldoveni, prinși de vameșii români cu ciuperci halucinogene

Trei tineri de 28, 30 și 34 de ani cu dublă cetățenie, moldo-română, s-au prezentat la punctul de trecere a frontierei Cahul-Oancea, pe partea română, având asupra lor...

Trei tineri de 28, 30 și 34 de ani cu dublă cetățenie, moldo-română, s-au prezentat la punctul de trecere a frontierei Cahul-Oancea, pe partea română, având asupra lor cannabis și ciuperci halucinogene.

În urma controlului de frontieră, vameșii români au descoperit că cei trei cumpăraseră drogurile pentru consum propriu.

„În baza profilului de risc, poliţiştii de frontieră au solicitat lucrătorilor vamali efectuarea unui control amănunţit asupra mijlocului de transport şi persoanelor, ocazie cu care a fost descoperită în compartimentul torpedou şi bagajele personale o substanţă vegetală de culoare verde-oliv, cu miros înţepător, substanţă susceptibilă a face parte din categoria drogurilor de risc, (canabis), în greutatea de aproximativ 20 de grame şi aproximativ 80 de grame de ciuperci halucinogene. Cu privire la cele constatate, persoanele au declarat că substanţele descoperite le aparţin şi le-au achiziţionat pentru consum propriu”, se menţionează în comunicatul de presă.

Substanţa descoperită şi ciupercile halucinogene au fost ridicate şi urmează să fie examinate.

Oamenii legii din România au inițiat o anchetă pe acest caz pentru a stabili toate circumstanțele.

In this article