Trei luni de când Maia Sandu a refuzat să numească un Guvern. În această perioadă 1780 de oameni au murit de COVID

1780 de moldoveni au pierdut lupta cu virusul COVID-19 în ultimele trei luni, de când Republica Moldova se află într-un blocaj instituțional, deoarece președintele Maia Sandu refuza să...

1780 de moldoveni au pierdut lupta cu virusul COVID-19 în ultimele trei luni, de când Republica Moldova se află într-un blocaj instituțional, deoarece președintele Maia Sandu refuza să numească un Guvern funcțional. Asta înseamnă că în medie, câte 20 de oameni mureau în fiecare zi, pentru că autoritățile nu reușeau să facă față numărului mare de îmbolnăviri, iar guvernul interimar nu avea pârghiile necesare pentru a face achiziții de vaccin anti-COVID și pentru a lua decizii radicale.

Rata deceselor a crescut în această perioadă de trei ori, comparativ cu 2020. Astfel, pe parcursul anului trecut, de COVID-19 au decedat 2842 de cetățeni, adică în medie câte șapte vieți pierdute zilnic.

Recent, președintele Maia Sandu a declarat că și-a anulat toate vizitele prin țară, unde urma să se întâlnească cu cetățenii, pentru a le afla problemele. Șefa statului și-a explicat decizia prin situația epidemiologică gravă, care îi pune sănătatea în pericol. Tot atunci, Maia Sandu a declarat că își dorește ca alegerile parlamentare anticipate să fie organizate cât mai repede. Președintele i-a îndemnat pe cetățeni să meargă la secțiile de vot, unde riscul de contaminare este extrem de mare.

In this article