Trei indivizi condamnați în Italia pentru jaf, după ce au atacat un antreprenor câștigător la loterie

Un moldovean și doi români au fost condamnați la închisoare în Italia, după ce l-au jefuit pe un tânăr antreprenor italian care tocmai câștigase cinci milioane de euro...

Un moldovean și doi români au fost condamnați la închisoare în Italia, după ce l-au jefuit pe un tânăr antreprenor italian care tocmai câștigase cinci milioane de euro la loterie.

Potrivit autorităților italiene, tâharii au intrat în casă, l-au agresat pe proprietar și pe iubita acestuia, după care i-au încuiat într-un dulap ca să poate scotoci în voie și să îi împiedice pe cei doi să alarmeze poliția.

Italianul de 33 de ani, din Nichelino, un orășel situat la opt kilometri de Torino, a câștigat în 2021, cinci milioane de euro cu un loz răzuibil.

În comunitatea mică în care trăiește s-a observat imediat că dăduse lovitura, pentru că italianul și-a extins firma, și-a cumpărat o casă nouă și o mașină de 150.000 de euro. Nu a durat mult și a atras atenția hoților.

În seara de 28 mai 2022, italianul și iubita lui au fost atacați în casă de patru persoane. După ce i-au agresat, bandiții i-au încuiat pe cei doi într-un dulap și au început să scotocească prin casă.

După câteva minute au plecat cu bani – aproximativ 40.000 de euro, opt kilograme de aur în lingouri, în valoare de 530.000 de euro, bijuterii, stilouri, o macetă și o sticlă de șampanie, potrivit Corriere della Sera.

Italianul a dat alarma după ce s-a eliberat din dulap. A doua zi, în urma unui pont anonim primit de poliție, a fost prins unul din bandiți – cetățeanul moldovean, Constantin D., de 48 de ani. Acesta avea 5.650 de euro și 12 lingouri din aur, adică o mică parte din cantitatea furată, potrivit Il Mattino. Alți doi tâlhari, români, un bărbat și o femeie, au fost prinși după câteva luni. Însă poliția nu a mai recuperat aurul furat. Cel de-al patrulea complice – un moldovean – nu a fost arestat sau condamnat.

Acum, cei trei tâlhari și-au aflat sentințele. Unul din  bărbați a fost condamnat la cinci ani și șase luni de închisoare, iar pentru al doilea pedeapsa este mai mare, de opt ani și șase luni, pentru că include și o sentință anterioară. Românca a fost condamnată la trei ani și șase luni de închisoare.

In this article