Trei cazinouri clandestine, descoperite în diferite regiuni ale țării

În urma unei analize calitative efectuată la indicația conducerii Inspectoratului General al Poliției, în ultima perioadă au fost intensificate verificările ce țin de cazurile de jocuri de cărți...

În urma unei analize calitative efectuată la indicația conducerii Inspectoratului General al Poliției, în ultima perioadă au fost intensificate verificările ce țin de cazurile de jocuri de cărți cu mize pe bani, care duc la consecințe grave, cel mai recent exemplu fiind dublul omor de la Fălești, care a fost comis în urma unei neînțelegeri  în timpul jocurilor de noroc.

În acest context, Poliția și-a intensificat acțiunile îndreptate spre destructurarea unor asemenea ilegalități, fiind depistate 3 cazinouri clandestine în diferite regiuni ale țării.

Astfel, în perioada 10-20 noiembrie 2021, ofițerii Inspectoratului Național de Investigații,  sub conducerea procurorilor PCCOCS și cu sprijinul de specialitate al mascaților de la BPDS „Fulger”, au desfășurat  o amplă operațiune comună, în timpul căreia au descins în mai multe cazinouri clandestine de pe teritoriul țării, dar și în municipiul Chișinău, raioanele Comrat și Soroca.

În unul dintre cazuri a fost deconspirată activitatea ilegală a unei săli de cazinou într-o încăpere din municipiul Chișinău.

Ca urmare a perchezițiilor, polițiștii au depistat 11 persoane, fiind  ridicate 6 mese de poker, fișe de poker, mijloace bănești, telefoane mobile etc.

Sala a fost luata în locațiune de la un agent economic, fiind amenajată drept un cazinou.

O altă descindere în forță a polițiștilor și procurorilor, în comun cu angajații SPIA a MAI, a avut loc în  localitatea Chirsova, raionul Comrat, unde  într-o încăpere  își desfășura  activitatea ilegală o sală cu jocuri de noroc.

În momentul operațiunii, polițiștii au depistat în local 15 persoane.  La fel,  au fost ridicate mai multe tipuri de substanțe narcotice, un aparat confecționat artizanal pentru consumul marijuanei, un pumnal, mai multe telefoane mobile, fișe pentru joc, precum și circa 40 de mii de lei.

Totodată s-a stabilit că patru dintre ei au fost anterior judecați  pentru furturi, jafuri, trafic de droguri şi apartenență la organizații criminale.

La moment sunt efectuate  măsuri de urmărire penală pentru stabilirea tuturor circumstanţelor şi atragerea la răspundere a persoanelor vinovate.

Precizăm că, Poliția în continuare își  va concentra eforturile pentru a depista și sancționa persoanele care participă la organizarea și coordonarea activităților clandestine de jocuri de noroc.

 

In this article