Trei bănuiți în organizarea migrației ilegale, reținuți în flagrant delict

Polițiștii de frontieră din cadrul Direcției regionale NORD împreună cu ofițerii Agenției Europene FRONTEX au destructurat un grup criminal organizat specializat în migrația ilegală. Membrii grupului au fost...

Polițiștii de frontieră din cadrul Direcției regionale NORD împreună cu ofițerii Agenției Europene FRONTEX au destructurat un grup criminal organizat specializat în migrația ilegală. Membrii grupului au fost reținuți în flagrant delict în zona de frontieră, unde ar fi organizat pentru un cetățean ucrainean migrarea ilegală din Ucraina în R. Moldova, inclusiv urmau să asigure și șederea temporară în țara noastră.

Ieri, 30 aprilie 2023, prin înot râul Nistru, bărbatul din Ucraina a trecut ilegal frontiera moldo-ucraineană. Astfel, în cadrul unei misiuni comune de supraveghere a frontierei de stat,  angajații Sectorului Poliţiei de Frontieră Otaci și colegii FRONTEX au surprins pe direcţia localităţilor Călărăuşeuca-Moghiliov-Podolsk un bărbat care nu-şi justifica prezenţa în zonă.

Ca urmare a verificărilor specifice, persoana a fost legitimată ca cetățean al Ucrainei în vârstă de 35 de ani. Totodată, la fața locului echipa comună de control a depistat trei cetățeni moldoveni, din primele cercetări a fost stabilit că aceștia aveau rolul de a prelua persoana străină, transporta şi caza temporar pe teritoriul Republicii Moldova, contra unei sume de 4000 de dolari.

În fapt, bănuiții de organizare a migrației ilegale au fost reținuți pentru 72 de ore.

Cercetările continuă în vederea stabilirii tuturor circumstanțelor.

In this article