Trecerile subterane din capitală se schimbă. Ion Ceban: Continuăm în acelaşi ritm

„În sectorul Centru la Subterana din zona Gării Auto de Sud, şos. Hînceşti 143/1, se lucrează la decaparea stratului asfaltic, demontarea și montarea bordurilor noi în preajma subteranei....

„În sectorul Centru la Subterana din zona Gării Auto de Sud, şos. Hînceşti 143/1, se lucrează la decaparea stratului asfaltic, demontarea și montarea bordurilor noi în preajma subteranei. Aceste acțiuni au ca scop ermetizarea tronsonului de drum, sub care se află pasajul, pentru a nu permite apelor pluviale să pătrundă și să degradeze pereții și fundația acestuia.

În paralel, încep lucrările interioare de reabilitare a pasajului subteran, care sunt efectuate de către un agent economic.

Lucrări similare se vor efectua și la pasajele subterane: şos. Hînceşti 86 (în zona Ministerului Apărării) și șos. Hîncești 178/1 (stația terminus a troleibuzului 9).

Acestea vor începe pe parcursul săptămânii curente în urma licitației efectuate. Urmează a fi amenajate toate trei pasaje subterane de la ieşirea din oraş spre localităţile de sud a ţării”, a Acris oe pagina sa de Facebook primarul general al capitalei, Ion Ceban.

 

Acesta a mai menționat că în Sectorul Buiucani, este în reparație Subterana din str. Calea Ieșilor 1 şi 2. Acolo a fost modernizat iluminatul, reparate scările de acces, instalate copertine la intrări. Urmează reparaţia tavanului şi amenajarea rampei pentru persoanele cu necesităţi speciale.

 

Și în Sectorul Rîşcani este în proces de reabilitare Subterana din bd. Renaşterii Naţionale (lângă Circ).

 

„Pe ultima sută de metri sunt lucrările de reparaţie a pereţilor. Urmează reabilitarea tavanului şi a podelelor. În prima etapă în subterană a fost modernizat sistemul de iluminare, au fost reparate scările şi instalate copertine la intrările în pasaj”, a mai scris primarul general.

 

De menționat că și în sectorul Botanica

la subterana din intersecţia bd. Decebal – str. N. Titulescu continuă lucrările de reparaţie. În prezent sunt instalate copertinele la intrările în pasaj, iar săptămâna viitoare vor fi vopsiţi pereţii şi instalate camerele de supraveghere video.

La fel, În preajma Subteranei din bd. Dacia 24, intersecţie cu bd. Traian, în prezent sunt reparate scările. Urmează să fie efectuate lucrări de reparaţie şi în pasaj.

 

„Din cele 20 de treceri subterane pe care le avem în oraş, până în prezent au fost reparate:

  1. Subterana din str. I. Creangă 74, în preajma fostului Cinematograf ,,Flacăra”
  2. Subterana str. Arborilor 21, Spitalul „Gheorghe Paladi”
  3. Subterana din bd. C. Negruzzi 10/1
  4. Subterana str. A. Russo 2/1, Rîşcani
  5. Subterana bd. Dacia 18/1, intersecţie cu str. Teilor
  6. Subterana str. A. Russo 59/4, Ciocana.
  7. Subterana de la Aeroport a fost anterior reparată.

Pentru reparația celorlalte subterane suntem în identificarea surselor financiare.

Continuăm în acelaşi ritm”, a conchis Ion Ceban.

In this article