Transportul de pasageri ar putea să se scumpească din nou! Andrei Spînu: Când am stabilit tarifele erau ok, de atunci avem creșteri considerabile la motorină

Transportul de călători s-ar putea scumpi din nou. Vicepremierul Andrei Spînu a anunțat că transportatorii au cerut ca Guvernul să le permită să ajusteze tarifele în funcție de...

Transportul de călători s-ar putea scumpi din nou. Vicepremierul Andrei Spînu a anunțat că transportatorii au cerut ca Guvernul să le permită să ajusteze tarifele în funcție de prețul la motorină, stabilit de Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică. Guvernul va veni cu un răspuns în această săptămână, a precizat Spînu. Totodată, vicepremierul a lăsat să se înțeleagă că o nouă majorare a tarifului ar fi justificată.

“Acum suntem în situația când avem creșteri extrem de mari la prețuri de motorină și am discutat cu transportatorii și ne gândim la un mecanism, cum să îi ajutăm (…) Atunci când am stabilit tarifele erau ok, de atunci avem creșteri considerabile la motorină”, a spus Spînu.

Amintim că, tarifele pentru transport au crescut din 1 martie. Biletele pentru cursele locale s-au scumpit în fiecare raion cu peste 30 la sută și cu 16 procente au devenit mai scumpe și cursele interurbane.

In this article