Transportatorii cer președintelui și noii guvernări să rezolve problema carburanților

Transportatorii bat alarma, criza carburanților îi afectează grav. Despre aceasta Asociația Internațională a Transportatorilor Auto (AITA) de comun cu Uniunea Transportatorilor și Drumarilor (UTD) au anunțat într-o scrisoare...

Transportatorii bat alarma, criza carburanților îi afectează grav. Despre aceasta Asociația Internațională a Transportatorilor Auto (AITA) de comun cu Uniunea Transportatorilor și Drumarilor (UTD) au anunțat într-o scrisoare deschisă adresată președintelui Maia Sandu și noii guvernări. Transportatorii cer stoparea și revizuirea Metodologiei de calcul și aplicare a prețurilor la produsele petroliere, care duce la dispariția în Republica Moldova a combustibilului eliberat cu prețuri angro.

Totodată, transportatorii atrag atenția că după modificarea metodologiei de calcul, importatorii de produse petroliere nu mai vând carburanții cu ridicata, ceea ce a dus la creșterea prețurilor la carburanți pentru transportatori cu 1,80 lei la litru. Situația creată provoacă nemulțumiri și în rândul agricultorilor, se arată în scrisoare.

Scrisoare Deschisa Cu Combu… by LibertyDreams

In this article