Tragedie la fabrica Toyota din Bologna: Două decese și 11 răniți

Doi angajați au murit, iar alți 11 sunt răniți în urma unei explozii care a avut loc miercuri la o fabrică Toyota din Bologna, Italia. Tragedia a avut...

Doi angajați au murit, iar alți 11 sunt răniți în urma unei explozii care a avut loc miercuri la o fabrică Toyota din Bologna, Italia. Tragedia a avut loc cu o zi înainte să fie organizată o grevă din cauza siguranței la locul de muncă.

„Puțin după ora 17.00 s-a auzit o explozie puternică, am auzit-o de acasă, din Borgo Panigale”, povestește o femeie.

În interiorul fabricii, care producea motostivuitoare, a avut loc o explozie care a ucis doi angajați de 37 și 34 de ani. Din cei 11 răniți, doi se află în stare gravă la spital. La uzină a ajuns și primarul din Bologna, Matteo Lepore. Potrivit primelor verificări, explozia a fost declanșată de un compresor.

Martorii spun că au auzit un zgomot puternic, și toate luminile s-au stins. Explozia s-a resimțit ca un cutremur, iar toată lumea a fugit din clădire. La acel moment, în fabrică se aflau 300 de angajați.

Sediul, cu 850 de angajați, este cea mai importantă fabrică din Bolognia, cu o istorie ce se întinde pe decenii. O grevă urma să aibă loc joi, la o zi după incident, prin care angajații trăgeau un semnal de alarmă cu privire la măsurile de siguranță de la locul de muncă.

Pompierii și carabinierii se întorc la fabrică pentru a demara investigații și strânge probe care să îi ajute să determine cauzele producerii tragediei.

sursa

In this article