Tragedie în Mexic: Cel puțin șapte morți și zece răniți după prăbușirea acoperișului unei biserici

Cel puţin şapte persoane şi-au pierdut viaţa şi alte zece au fost rănite duminică în Mexic, după ce acoperişul unei biserici s-a prăbuşit în timpul slujbei în oraşul...

Cel puţin şapte persoane şi-au pierdut viaţa şi alte zece au fost rănite duminică în Mexic, după ce acoperişul unei biserici s-a prăbuşit în timpul slujbei în oraşul Ciudad Madero din statul Tamaulipas, transmite luni AFP.

„Au fost confirmate şapte persoane decedate, iar zece răniţi au fost salvaţi”, a informat într-un comunicat purtătorul de cuvânt al securităţii guvernului din statul Tamaulipas, care a mai indicat că sunt în desfăşurare căutări pentru a salva persoanele blocate, transmite breakingnews.md, cu referire la hotnews.ro. 

Conform presei locale, cel puţin 20 de persoane au fost prinse sub dărâmăturile bisericii parohiale Santa Cruz.

Accidentul a avut loc în jurul orei locale 14:18 când, probabil din cauza unei defecţiuni structurale, partea superioară a bisericii s-a prăbuşit, au precizat autorităţile într-un comunicat.

„Trăim un moment foarte dificil (…) acoperişul unei biserici s-a prăbuşit în timpul celebrării euharistiei”, a spus Jose Armando Alvarez, episcopul diecezei de Tampico, de care aparţine biserica, într-o înregistrare video postată pe reţelele sociale.

„În prezent, sunt în curs de desfăşurare lucrările necesare pentru evacuarea celor aflaţi încă sub dărâmături”, a adăugat acesta, fără a preciza numărul persoanelor afectate.

Imaginile difuzate de postul de televiziune Milenio arată zeci de persoane care încearcă să susţină o parte din structura prăbuşită cu stâlpi, în timp ce alţii îşi croiesc drum prin dărâmături în căutarea supravieţuitorilor.

In this article