Tragedie în Iran: Cel puțin 27 de morți în urma unui incendiu la un centru de dezintoxicare

Un tragic incendiu s-a produs vineri într-un centru de dezintoxicare din nordul Iranului, provocând moartea a cel puțin 27 de persoane, conform unei surse judiciare. Incendiul a izbucnit...

Un tragic incendiu s-a produs vineri într-un centru de dezintoxicare din nordul Iranului, provocând moartea a cel puțin 27 de persoane, conform unei surse judiciare. Incendiul a izbucnit în orașul Langarud, din provincia Gilan, situată în nordul Teheranului. Conform declarației șefului departamentului de justiție din această regiune, Esmail Sadeghi, 27 de persoane au pierit în incendiu, iar alte 12 au fost transportate la spital pentru tratament.

O anchetă a fost deschisă pentru a se stabili cauza incendiului, iar oficialul a adăugat că centrul de dezintoxicare avea o capacitate de găzduire de până la 40 de persoane.

Potrivit altor surse, cum ar fi agenția de presă Mehr citată de Reuters, numărul deceselor cauzate de incendiu ar fi ajuns la cel puțin 32, iar 16 persoane au fost rănite. Imagini publicate de agenția de presă oficială ISNA arată flăcările care au cuprins centrul și norii densi de fum. Alte imagini dezvăluie clădirea grav avariată.

Incendiile sunt un pericol constant în Iran, iar în august, un alt incendiu a afectat numeroase magazine din Marele Bazar din Teheran, fără a provoca victime. În iulie 2017, un incendiu devastator a izbucnit în centrul comercial Plasco din Teheran, cu 15 etaje, provocând moartea a 22 de persoane, printre care se aflau 16 pompieri.

In this article