Tragedie în Gaza: Cel puțin 18 palestinieni au murit încercând să prindă ajutoarele parașutate

Cel puțin 18 palestinieni au murit în timp ce se chinuiau să ajungă la ajutoarele parașutate în nordul Fâșiei Gaza, în încercarea disperată de prinde un pachet cu...

Cel puțin 18 palestinieni au murit în timp ce se chinuiau să ajungă la ajutoarele parașutate în nordul Fâșiei Gaza, în încercarea disperată de prinde un pachet cu hrană. 12 oameni s-au înecat, iar ceilalți șase au fost călcați în picioare într-un loc în care pachetele au aterizat pe pământ, a transmis biroul de presă al guvernului palestinian într-un comunicat.

„Avioanele de ajutor reprezintă o amenințare reală pentru viețile palestinienilor înfometați. Toate acestea pun viețile oamenilor în pericol real”, se mai arată în declarație.

 

Israelul a impus o blocada asupra Fâșiei Gaza din octombrie anul trecut, lăsând majoritatea populației sale, în special locuitorii din nord, în pragul înfometării. Pe măsură ce Tel Aviv-ul își menținea asediul asupra enclavei, mai multe țări au început să arunce ajutor umanitar în mai multe zone din Gaza pentru a preveni foametea în teritoriu.

Un incident similar a avut loc la începutul lunii martie. Cel puțin 5 persoane au fost ucise, iar alte 10 au fost rănite după ce mai multe pachete de ajutoare parașutate au căzut peste ele.

SUA anunță că două avioane C-17 au aruncat, luni, 46.000 de pachete cu alimente peste nordul regiunii, în timp ce Marea Britanie spune că una dintre aeronavele sale a parașutat 10 tone de apă, orez, ulei de gătit, făină, conserve și produse pentru copii.

In this article