Tragedia din Gaza: Peste 8300 de morți în atacurile Israeliene

Numărul de persoane ucise în timpul atacurilor israeliene asupra Gaza din 7 octombrie a crescut la 8306, potrivit anunțului făcut de Ministerul Palestinian al Sănătății din Ramallah, care...

Numărul de persoane ucise în timpul atacurilor israeliene asupra Gaza din 7 octombrie a crescut la 8306, potrivit anunțului făcut de Ministerul Palestinian al Sănătății din Ramallah, care a citat datele din surse din enclava controlată de Hamas.

Aproximativ trei sferturi dintre cei uciși provin din populații vulnerabile, inclusiv copii, femei și persoane în vârstă, conform raportului ministerului. Peste 20.000 de persoane au fost rănite, iar numărul deceselor include și 116 membri ai personalului medical din cauza loviturilor asupra spitalelor.

Organizația “Salvați Copiii” a menționat că mai mulți copii au fost uciși în ultimele trei săptămâni în Gaza decât în toate zonele de conflict ale lumii din 2019.

Cel puțin 3457 de tineri sub 18 ani au murit până acum în enclava palestiniană, potrivit ministerului sănătății condus de Hamas, și se estimează că numărul real al morților ar putea fi mult mai mare, având în vedere și cei 1.000 de copii raportați dispăruți.

In this article