Tradițiile țării și proiectele culturale ale Capitalei, promovate la evenimentul ”Zilele Chișinăului la Barcelona”

Primăria Capitalei pregătește un șir de acțiuni prin Europa de promovare a culturii și tradițiilor din Republica Moldova. În colaborare cu Asociația VIS și diaspora din Spania, în...

Primăria Capitalei pregătește un șir de acțiuni prin Europa de promovare a culturii și tradițiilor din Republica Moldova. În colaborare cu Asociația VIS și diaspora din Spania, în data de 9 iulie, va fi organizat evenimentul „Zilele Chișinăului la Barcelona”. Acțiunile festive vor avea loc în Piața Virrei Amat din cartierul Nou Barris.

”Astfel, va fi desfășurat un concert, menit să promoveze interculturalitatea Republicii Moldova și a Spaniei. În scenă vor urca artiști și colective muzicale din Republica Moldova, dar și ansambluri de muzică și dans din țara gazdă. Invitații speciali la „Zilele Chișinăului la Barcelona” sunt Formația Zdob și Zdub și Frații Advahov. „Zilele Chișinăului la Barcelona” reprezintă o oportunitate extraordinară de a promova cultura într-o capitală europeană, atât de importantă ca Barcelona”, se arată în anunțul primarului Ion Ceban de pe pagina sa de pe o rețea socială.

De asemenea, printre artiștii care vor evolua în cadrul „Zilelor Chișinăului la Barcelona” se numără Angela Mocanu, Daniel Gram, Folcloric Band, Dj Sergiu Bulgar și Grup de Foc de Nou Barris.

Totodată, cultura Spaniei va fi reprezentată de ansamblul de dans Esbart Dansaire de Rubi, care a fost fondat în 1923 și își sărbătorește în acest an centenarul.

Pe lângă participarea la concert, vizitatorii vor putea gusta și din bucatele tradiționale moldovenești. Amintim, în data de 23 iunie, acțiuni similare de promovare a culturii noastre vor avea loc în capitala Austriei, acolo unde vor fi organizate ”Zilele Chișinăului la Viena”.

In this article