Tornada devastatoare în Rome, New York: Orașul luptă pentru reconstrucție după distrugerea clădirilor istorice

Tornada care s-a abătut asupra micului oraș Rome din nordul statului New York a smuls acoperișuri de pe case, a transformat clădirile din cărămidă în moloz și a...

Tornada care s-a abătut asupra micului oraș Rome din nordul statului New York a smuls acoperișuri de pe case, a transformat clădirile din cărămidă în moloz și a răsturnat clopotnițele a două biserici istorice.

Nimeni din Rome nu a fost ucis în tornada din 16 iulie, dar aceasta a lăsat o cicatrice plină de dărâmături în centrul orașului și în zonele din apropiere.

Locuitorii promit să meargă mai departe și să reconstruiască. Dar, având în vedere că unele clădiri au fost grav avariate, calea de urmat este incertă pentru mulți locuitori ai acestui vechi oraș industrial cu 32 000 de locuitori.

„Slavă Domnului că nu a fost ucis nimeni. Nimeni. Știi, puteam fi într-o situație foarte proastă”.

„Am putea încă să ne desfășurăm oarecum activitatea. Nu va fi niciodată la putere maximă, așa cum a fost aici acum o săptămână. Dar vom trece peste asta.”

Jeffrey Lanigan, primar al Rome, New York: „Când veneai pe arteră, puteai vedea întotdeauna Saint Peter’s, First Presbyterian și St. Mary’s în spatele meu. Iar acum, știți că am rămas doar cu unul. Dar vă promit că vom continua. Suntem un oraș al istoriei”.

Primarul Romei, Jeffrey Lanigan, a declarat că reconstrucția va necesita ceva timp și multă muncă.

sursa

In this article