Tohatin primește un impuls semnificativ: Investiții majore și candidat MAN pentru funcția de primar

Primarul general Ion Ceban, a anunțat că s-au găcut investiții de 33,9 milioane de lei în localitatea Tohatin, în ultimii 4 ani al mandatului său. Potrivit declarației sale,...

Primarul general Ion Ceban, a anunțat că s-au găcut investiții de 33,9 milioane de lei în localitatea Tohatin, în ultimii 4 ani al mandatului său.

Potrivit declarației sale, banii au fost direcționați în următoarele domenii:
• 13 milioane de lei pentru construcția unei Stații regionale de pompare, care va servi 15 mii de locuitori din Tohatin, Budești și Cruzești.
• 2,8 milioane de lei pentru realizarea rețelelor de canalizare pentru locuitorii din Cheltuitori și Tohatin.
• 3,6 milioane de lei destinați construcției unui apeduct în Cheltuitori și Tohatin.
• 8 milioane de lei pentru reabilitarea drumurilor și trotuarelor din localitate, în special pe străzile Vadul lui Vodă, Păcii, M. Eminescu și Ștefan cel Mare.
• 2,6 milioane de lei investiți în susținerea a patru suburbii pentru implementarea unui proiect de gestionare a deșeurilor. Banii au fost utilizați pentru construcția unui garaj destinat tehnicii de salubrizare în Tohatin, Budești, Cruzești și Colonița.
• 2,11 milioane de lei au fost alocați pentru Grădinița nr 223, unde s-au efectuat reparații în grupe, sala festivă, holuri, scări și s-au modernizat sistemele de încălzire și electricitate.
• 400 mii de lei au fost dedicați Gimnaziului nr.74 pentru reparații interne și construcția unei rampe de acces adaptate persoanelor cu nevoi speciale.
• 1,05 milioane de lei au fost investiți în amenajarea terenurilor de joacă, stațiilor de așteptare, construcția unei tribune la stadion și proiecte de gazificare.

În contextul alegerilor locale din Chișinău, a fost menționat și faptul că Viorel Cheltuitor, actualul Director al Școlii din Tohatin, este candidatul MAN la funcția de primar al localității, având o cunoaștere profundă a comunității și a necesităților acesteia.

In this article