Toate delegațiile au fost întâmpinate de Maia Sandu pe covorul roșu

Președintele R. Moldova, Maia Sandu, a întâlnit toți oaspeții pe covorul roșu de la Castelul Mimi. Primul a venit președintele Ucrainei, Vladimir Zelenski, însoțit de o delegație oficială....

Președintele R. Moldova, Maia Sandu, a întâlnit toți oaspeții pe covorul roșu de la Castelul Mimi.

Primul a venit președintele Ucrainei, Vladimir Zelenski, însoțit de o delegație oficială.

„Astăzi lucrăm în Moldova. Participăm la Summitul Comunității Politice Europene. Multe întâlniri bilaterale. Dezvoltăm o coaliție de avioane și oferim o coaliție de Patriot. UE, NATO, formula de pace. Totul pentru a ne proteja viitorul”, a scris cu puțin timp în urmă Zelenski pe Telegram.

Update 10:27 – Înaltul reprezentant al Uniunii Europene pentru Afaceri Externe și Politică de Securitate, Josep Borrell, a ajuns la Bulboaca, unde are loc Summitul European. Oficialul a fost întâmpinat de președintele Maia Sandu. „Ușile UE vor fi deschise pentru Moldova când va efectua toate reformele necesare”, au fost primele declarații ale lui Borrell.

Update 10:37 – Maia Sandu i-a întâlnit pe premierul belgian, Alexandre de Cros, președintele Greciei, Katerina Sakellaropoulou, și președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.

Update 10:39 – Delegațiile oficiale ale Greciei, Slovaciei, Austriei și Bulgariei au ajuns în Republica Moldova.

Update 11:25 – Președintele României, Klaus Iohannis, a ajuns la Castelul Mimi, unde a fost întâmpinat de președinta Maia Sandu.

Update 11:32 – Președintele Parlamentul European, Roberta Metsola, a ajuns la Castelul Mimi pentru a participa la Summitul Comunității Politice Europene.

Update 11:48 – Președintele continuă să întâmpine pe covorul roșu oficialii străini.

Update 12:27 – Toate delegațiile au fost întâmpinate de Maia Sandu pe covorul roșu. La 12:30 urmează o fotografie de grup cu toți oficialii.

 

In this article