Țîrdea: Sandu ”le-a scuipat în suflet medicilor”, atunci când a blocat proiectul socialiștilor, care prevedea majorarea lefurilor

Pentru președintele Maia Sandu alegerile anticipate au fost mai importante, decât majorarea salariilor pentru întreg personalul medical. Comentariul a fost făcut de deputatul PSRM, Bogdan Țîrdea, care susține...

Pentru președintele Maia Sandu alegerile anticipate au fost mai importante, decât majorarea salariilor pentru întreg personalul medical. Comentariul a fost făcut de deputatul PSRM, Bogdan Țîrdea, care susține că Sandu ”le-a scuipat în suflet medicilor”, atunci când a blocat proiectul socialiștilor, care prevedea majorarea lefurilor cu alte 40 de procente din 01 iulie 2021.

”Sandu a devenit președinte și de facto a anulat proiectul nostru de majorare a salariilor cu 40% pentru medici. I-a scuipat în față pe acești oameni. Reamintesc, noi am majorat de două ori cu câte 30 de procente lefurile în sănătate, adică cu 60 la sută și mai urma ultima etapă – cu 40 la sută. Dar, Maia Sandu a ales să dizolve Parlamentul, pentru că pentru ea alegerile sunt mai importante”, a spus deputatul.

Blocul Electoral al Comuniștilor și Socialiștilor a anunțat că unul dintre primele proiecte pe care îl va supune votului în Parlamentul, ce va fi ales la 11 iulie, va fi documentul ce prevede majorarea salariilor în sănătate cu 40 la sută.

Inițiativa de dublare a salariilor în domeniul medical a fost lansată în 2020 de președintele Igor Dodon. Creșterea a fost preconizată în trei etape. Primele două, cu câte 30 la sută, s-au produs la 01 septembrie anul trecut și la 01 ianuarie. A treia etapă, ce prevedea majorarea cu încă 40% urma să se încheie la 01 iulie 2021.

In this article