Țîrdea a prezentat dovezi că PAS primește banii din extern: Donatorii externi nu-s proști să doneze pentru oameni. Ei își promovează interesele

“Donatorii externi nu sunt oameni proști, ei finanțează PAS pentru ca aceștia să le promoveze interesele economice și politice”. Declarația a fost făcută de către deputatul PSRM, Bogdan...

“Donatorii externi nu sunt oameni proști, ei finanțează PAS pentru ca aceștia să le promoveze interesele economice și politice”. Declarația a fost făcută de către deputatul PSRM, Bogdan Țîrdea, care a prezentat, astăzi, dovezi că PAS primește banii din extern. Potrivit lui Țîrdea, în acest scop sunt folosite ONG-urile care mimează lupta cu fenomenul corupției.

“De exemplu, ONG-ul “Fortius”, care a fost creat în iunie 2016, în ajunul alegerilor prezidențiale. Deja în luna august ei au primit 45 de mii de euro. Președintele acestei organizații este Cristina Bujor, care ulterior a devenit un consilier neoficial al Maiei Sandu. Coincidență? Nu cred. Și celelalte persoane sunt foarte cunoscute. Igor Grosu, în 2017-2020 a primit 19 mii de lei, Sergiu Litvinenco – 13 mii de lei, Radu Marian – 15 mii lei, Lilian Carp – 6 mii lei, Liliana Nicolaescu-Onofrei – 159 mii lei. Și aici vă prezint datele pentru o singură organizație. Sumele reale sunt de 4-5 ori mai mari. Donatorii externi nu sunt oameni proști. Ei le dau bani la oameni concreți, pentru ca aceștia să le promoveze interesele – să închidă spitalele și școlile, să nu adopte legea cu privire la comerțul intern, să-și rezolve problemele ce țin de portul Giurgiulești, să le transmită controlul asupra băncilor ș.a.m.d”, a declarat Țîrdea.

Deputatul PSRM a oferit detalii și despre activitatea Fundației Konrad Adenauer, care este unul dintre finanțatorii de bază a PAS, iar membrii acestei organizații sunt aceleași persoane: Igor Grosu, Dumitru Alaiba, Sergiu Litvinenco, Mihai Popșoi.

“PAS este finanțat în mod ilegal, prin intermediul ONG-urilor. Acești oameni primesc bani pentru a îndeplini ceea ce li se cere. Ei primesc bani nu doar pentru furtul miliardului, concesionarea Aeroportului sau lichidarea școlilor, dar și pentru trădare de Patrie”, a conchis Țîrdea.

In this article