Tentativă de transportare ilicită a unei arme – prevenită de vameși

Funcționarii vamali de la Leușeni au prevenit o tentativă de transportare ilicită a unei arme, care, conform legislației în vigoare, constituie obiectul declarării obligatorii și prezentarea actelor permisive...

Funcționarii vamali de la Leușeni au prevenit o tentativă de transportare ilicită a unei arme, care, conform legislației în vigoare, constituie obiectul declarării obligatorii și prezentarea actelor permisive la traversarea frontierei. Cazul a fost înregistrat în data de 24 martie curent, pe sensul de ieșire din țară.

În jurul orei 01:00, pentru controlul de specialitate s-a prezentat un autocar cu numere de înregistrare în Republica Moldova, care transporta colete și transmisiuni neînsoțite din Republica Moldova spre Franța.

Șoferii autocarului au optat pentru coridorul verde, destinat persoanelor care nu au nimic de declarat.

„În baza analizei de risc, vameșii au dispus realizarea controlului vamal de specialitate, utilizând dispozitivele speciale de control aflate în dotarea vămii (sistemul de scanare cu raze X), dar în prealabil unul din șoferi auzind despre decizia funcționarilor vamali a ieșit din autocar”, precizează Serviciul Vamal.

Vameșii au observat că bărbatul ascunde ceva sub haine. În rezultat a fost depistată sub haine o armă în stare dezasamblată, nedeclarată și ascunsă de controlul vamal.

Făptașul, un bărbat cu cetățenie dublă (MD și RO), în vârstă de 31 ani a fost reținut pentru stabilirea tuturor circumstanțelor asupra cazului.

 

In this article