Tentativă de escrocherie: Indivizii au încercat să obțină 140.000 de euro

Patru chișinăuieni au fost reținuți pentru tentativă de escrocherie în privința unei administratoare a unei companii IT, începând cu decembrie 2023. Alți patru suspecți sunt cercetați în stare...

Patru chișinăuieni au fost reținuți pentru tentativă de escrocherie în privința unei administratoare a unei companii IT, începând cu decembrie 2023. Alți patru suspecți sunt cercetați în stare de libertate.

Mai exact, persoanele reținute au obținut de la administratoare, prin înșelăciune, ștampila și actele de creare a companiei IT. Astfel, ei doreau să obțină suma de 140.000 de euro.

Potrivit PCCOCS, indivizii, după ce au falsificat o procură a companiei, i-au atribuit unuia dintre ei funcția de administrator. Ulterior, „administratorul” a plecat la bancă și a încercat să extragă din contul companiei suma de 2,3 milioane de lei. Acest lucru nu i-a reușit, întrucât banca a calificat solicitarea ca suspectă și a blocat conturile companiei.

Administratoarea reală a companiei a anunțat autoritățile.

Persoanele reținute fac parte dintr-un grup infracțional. Aceștia sunt opt la număr, cu vârste cuprinse între 25 și 50 de ani, domiciliați în Chișinău. În urma perchezițiilor, oamenii legii au ridicat ștampila care ar fi a companiei vizate, telefoane mobile și certificate relevante urmăririi penale.

Totodată, la solicitarea PCCOCS, a fost aplicat sechestru pe suma de 120.000 de euro, după ce bănuiții ar fi reușit să obțină o parte din ea.

Cu privire la persoanele reținute, procurorii urmează să cerceteze probatoriul acumulat pentru solicitarea aplicării arestului preventiv pentru 30 de zile, astfel încât acestea să nu distrugă probe ori să evite să se prezinte în fața procurorilor și ofițerilor. De menționat că unii din ei au deja dosare examinate de instanța de judecată.

In this article