Tentativă de contrabandă: Un bărbat a încercat să intre în China cu peste 100 de șerpi ascunși în pantaloni

Un bărbat a încercat să introducă ilegal în China continentală peste 100 de șerpi vii pe care i-a ascuns în pantaloni, potrivit autorităților vamale chineze. Bărbatul a fost...

Un bărbat a încercat să introducă ilegal în China continentală peste 100 de șerpi vii pe care i-a ascuns în pantaloni, potrivit autorităților vamale chineze.

Bărbatul a fost oprit de ofițerii vamali în timp ce încerca să iasă din Hong Kong și să intre în orașul de frontieră Shenzhen. „La inspecție, ofițerii vamali au descoperit că buzunarele pantalonilor pe care pasagerul îi purta erau pline cu șase saci din pânză cu șnur”, se arată în comunicatul autorității vamale chineze, potrivit The Guardian.

„Odată deschise, s-a descoperit că fiecare pungă conținea șerpi vii, de dimensiuni și culori diferite”, se mai spune în comunicat.

În total, ofițerii au confiscat 104 de reptile, inclusiv șerpi de lapte și șerpi de porumb, dar și din multe alte specii neindigene.

Într-un videoclip care însoțea comunicatul, doi agenți de frontieră se uitau în pungi transparente din plastic pline cu șerpi roșii, roz și albi care se zvârcoleau.

China este unul dintre cele mai mari centre de trafic de animale vii din lume, în ciuda eforturilor depuse de autorități pentru combaterea comerțului ilicit.

Legile privind biosecuritatea și controlul bolilor interzic oamenilor să introducă în țară specii neindigene fără acordul autorităților.

„Cei care încalcă regulile vor fi trași la răspundere în conformitate cu prevederile legale”, a mai spus în comunicat autoritatea vamală, fără a preciza pedeapsa pe care o riscă bărbatul prins cu șerpii în pantaloni.

Pentru știri de ultimă oră, urmărește-ne pe canalul nostru de TELEGRAM!

In this article