Tensiuni explozive: SUA își amplifică prezența militară în Orientul Mijlociu!

SUA își întăresc prezența în Orientul Mijlociu prin desfășurarea „câtorva mii” de militari suplimentari și avioane de luptă, ca răspuns la escaladarea tensiunilor din regiune, a anunțat marți...

SUA își întăresc prezența în Orientul Mijlociu prin desfășurarea „câtorva mii” de militari suplimentari și avioane de luptă, ca răspuns la escaladarea tensiunilor din regiune, a anunțat marți Pentagonul.

Sabrina Singh, o responsabilă a Pentagonului, a declarat că „un anumit număr de unități deja desfășurate în Orientul Mijlociu vor fi majorate”, precizând că „forțele ce urmează să fie desfășurate în teatrul de operațiuni pentru a le înlocui vor veni mai degrabă pentru a întări aceste unități”.

Aceste trupe vor include „avioane de luptă F-16, F-15E, A-10, F-22” și personalul aferent. Această întărire survine într-un moment de intensificare a temerilor privind un conflict generalizat în Orientul Mijlociu, în special după ce Iranul a început marți să lanseze rachete asupra Israelului, aliat al Washingtonului.

Această escaladare a avut loc în urma anunțului de către Israel al unei ofensive terestre în sudul Libanului împotriva mișcării islamiste Hezbollah, după o săptămână de bombardamente care au provocat sute de morți în Liban.

Miniștrii apărării american și israelian au discutat marți despre amenințarea „iminentă” a unui atac iranian, conform anunțurilor oficiale din partea autorităților israeliene.

Pentru știri de ultimă oră, urmărește-ne pe canalul nostru de TELEGRAM!

In this article