Telefoane mobile și alte accesorii ridicare de la deținuți Penitenciarul nr.9- Pruncul

Percheziții soldate cu ridicarea mai multor obiecte interzise, au avut loc ieri, 29 august 2023, în penitenciarul nr.9-Pruncul. În rezultatul măsurilor efectuate de către angajații penitenciarelor nr.9 și...

Percheziții soldate cu ridicarea mai multor obiecte interzise, au avut loc ieri, 29 august 2023, în penitenciarul nr.9-Pruncul.
În rezultatul măsurilor efectuate de către angajații penitenciarelor nr.9 și nr.16-Pruncul, la locurile de trai și în curtea de plimbare a condamnaților care se afla în sectorul de siguranță (conform prevederilor art.206 Cod de executare RM) funcționarii, au depistat și ridicat: 10 telefoane mobile, 6 cartele sim, 10 perechi de căști, 9 încărcătoare, un aparat de tatuat și 2 fierbătoare.

Unele obiecte interzise au fost camuflate „cu măiestrie” chiar și în salteaua de dormit al unui deținut, însă efortul acestora fiind dejucat de către personalul instituției.

Un alt caz de depistarea obiectelor interzise, a fost tentativa unui cetățean de a transmite bani fiului său deținut în Penitenciarul nr.2-Lipcani. Astfel, în urma controlului de specialitate efectuat cetățeanului sosit în vizită, de către angajați instituției au fost depistate și ridicate bancnote în sumă de 265 de lei și 50 de euro.

Menționăm că, toate obiectele interzise depistate, au fost ridicate și documentate conform legii și vor fi predate organelor de poliție.

Una din misiunile prioritare ale Administrației Naționale a Penitenciarelor indică, în mod clar, necesitatea unui sistem penitenciar sigur, orientat spre îmbunătățirea ordinii și securității în instituțiile penitenciare. Pentru atingerea acestor obiective, ANP și instituțiile subordonate, depun eforturi substanțiale pentru prevenirea și reducerea cazurilor de introducere a obiectelor și substanțelor interzise în locurile de detenție.

In this article