Tariful la călătoria cu transportul s-ar putea dubla

Majorările zilnice a prețurilor la carburanți ar putea duce și la creșterea tarifelor pentru călătoriile cu transportul urban și interurban. Președintele Asociației Patronale a Operatorilor de Transport Auto,...

Majorările zilnice a prețurilor la carburanți ar putea duce și la creșterea tarifelor pentru călătoriile cu transportul urban și interurban. Președintele Asociației Patronale a Operatorilor de Transport Auto, Oleg Alexa, a anunțat că a făcut un demers către autorități pentru ca să fie ajustat tariful la călătorii. 

Transportatorii solicită Guvernului să revadă tariful în mod de urgență, pentru că în caz contrar susțin că vor merge pe calea protestelor.

Președintele APOTA a afirmat că agenții economici înregistrează pierderi enorme zilnice în urma majorărilor interminabile a prețului la combustibil. Potrivit lui Alexa, unele rute vor fi retrase de pe curse din cauză că nu au niciun venit, ci doar cheltuieli.

În prezent, prețul călătoriei pentru un kilometru este de 60 de bani, iar dacă se va accepta majorarea solicitată de transportatori, cetățenii vor fi nevoiți să achite de două ori mai mult pentru o călătorie cu transportul.

Amintim că la inițiativa PAS, ANRE stabilește zilnic prețul plafon la carburanți. Pentru astăzi, ANRE a anunțat că un litru de motorină va costa 17,25 lei, cu 9 bani mai mult decât marți.

In this article