Tânărul care a ucis cu bestialitate o fetiță de 7 ani în raionul Rîșcani, pe banca acuzaților

Procuratura raionului Râșcani anunță că a finalizat urmărirea penală și a expediat în instanța de judecată cauza penală, în privința tânărului de 21 de ani, învinuit de omor...

Procuratura raionului Râșcani anunță că a finalizat urmărirea penală și a expediat în instanța de judecată cauza penală, în privința tânărului de 21 de ani, învinuit de omor intenționat al unui minor, săvârșit cu deosebită cruzime.

Potrivit rechizitoriului, învinuitul la 07 august 2023 pe timp de seară, în timp ce se afla la domiciliul său din satul Recea, raionul Râșcani, a auzit-o pe vecina sa în vârstă de 7 ani, care îl striga pe fratele lui mai mare. Fiind indignat de faptul că copila l-a deranjat, i-a spus să îl aștepte lângă poarta gospodăriei bunelului învinuitului, care se afla vis-a-vis de casa acestuia. Ulterior, a ieșit afară și a condus copila în încăperea auxiliară din gospodăria respectivă, unde a sugrumat-o, apoi i-a umplut cavitatea bucală cu țărână și a acoperit corpul neînsuflețit cu gunoi (saci, carton, frunze, bucăți de cărămizi etc.

În privința învinuitului a fost aplicată măsura preventivă – arestul preventiv.

Acesta nu și-a recunoscut vinovăția pentru faptele de care a fost acuzat.

Conform concluziilor experților judiciari psihiatri, la data comiterii infracțiunii, învinuitul a acționat cu discernământ, avea capacitatea de a-și da seama de acțiunile sale și le putea dirija.

În cazul în care vinovăția învinuitului va fi demonstrată, acesta riscă o pedeapsă maximă sub formă de închisoare pe un termen maxim de până la 20 de ani sau detențiune pe viață.

Pentru știri de ultimă oră, urmărește-ne pe canalul nostru de TELEGRAM!

In this article