Tânăr din Tiraspol condamnat la 8 ani de închisoare pentru tâlhărie comisă împotriva unor cetățeni arabi

Procuratura municipiului Bender anunță că, prin sentința Judecătoriei Căușeni, sediul Central din 23 februarie 2024, un tânăr de 29 de ani din Tiraspol, a fost recunoscut vinovat pentru...

Procuratura municipiului Bender anunță că, prin sentința Judecătoriei Căușeni, sediul Central din 23 februarie 2024, un tânăr de 29 de ani din Tiraspol, a fost recunoscut vinovat pentru săvârșirea infracțiunii de tâlhărie comisă prin participație (art. 42 alin.(5) art.188 alin.(2) lit.b), e), f) din Codul penal), stabilindu-i-se o pedeapsă sub formă de închisoare pe un termen de 8 ani, cu executarea pedepsei în penitenciar de tip semiînchis. 

Sentința este cu drept de apel.

Procurorii de la Bender au formulat acuzația împotriva inculpatului și a altor trei complici pentru comiterea atacului tâlhăresc împotriva a patru persoane de naționalitate arabă, în scopul de a sustrage bunurile acestora. Aceștia au fost ademeniți și transportați în regiunea transnistreană pentru a ascunde urmele infracțiunii. Făptuitorii au selectat victimele – cetățeni ai Republicii Arabe Siriene, aflați pe teritoriul Republicii Moldova cu intenția de a desfășura o afacere de vânzare-cumpărare a fructelor. Au pregătit locul comiterii infracțiunii și, sub pretextul prezentării unor depozite cu fructe, au creat condiții pentru săvârșirea acestui act ilegal pe teritoriul controlat de autoritățile neconstituționale ale regiunii transnistrene.

Astfel, în seara zilei de 21 ianuarie 2023, cele patru victime au fost transportate din municipiul Chișinău cu un autoturism de model „Infinity FX35”, în pădurea din regiunea satului Chițcani, raionul Căușeni. Acolo au fost agresați, amenințați cu o armă de foc și bătuți cu pumnii și picioarele, pe rând. Între timp, ceilalți erau păziți într-o gospodărie din localitatea respectivă, fiind de asemenea amenințați cu moartea. Victimele au fost deposedate de toate mijloacele financiare pe care le aveau asupra lor, inclusiv telefoanele mobile și actele personale. Prejudiciul material estimat se ridică la suma de 100 000 lei.

Inculpatul a pledat nevinovat.

Doi complici ai săi au fost anunțați în căutare, iar al treilea a fost condamnat printr-o sentință anterioară la 5 ani și 8 luni de închisoare.

In this article