Tânăr de 18 ani, cercetat penal pentru jaf stradal

Un tânăr în vârstă de 18 ani locuitor al capitalei a fost reținut de ofițerii Secției Investigare Infracțiuni a Inspectoratului de Poliție a sec. Botanica,  fiind suspectat de...

Un tânăr în vârstă de 18 ani locuitor al capitalei a fost reținut de ofițerii Secției Investigare Infracțiuni a Inspectoratului de Poliție a sec. Botanica,  fiind suspectat de comiterea unui jaf stradal.

Angajații poliției au fost sesizați în seara de 17 ianuarie, prin intermediul serviciului 112, de către un tânăr care a solicitat ajutor comunicând că a fost jefuit în timp ce se afla în curtea blocului pe str. Valea Crucii. La fața locului grupa operativă și grupa specializată a IP Botanica, au fost întâmpinați de victima în vârstă de 22 ani, comunicând că a fost jefuit, fiindu-i sustras telefonul mobil de model ,,iPhone”. În cadrul investigațiilor polițiștii au stabilit că tânărul activează în calitate de curier la un magazin de telefonie mobilă iar clientul care a făcut comanda data a indicat că dorește să fie contactat pentru se întâlni în curtea blocului și a lua comanda.  Ajuns la locul indicat de tânăr,  s-a apropiat un individ care s-a prezentat ca clientul care a făcut comanda, ulterior în mod deschis i-a sustras sacoșa în care se afla telefonul mobil, după care a fugit într-o direcție necunoscută.

Prejudiciul cauzat a fost estimat la 10 480 lei.

Ca urmare a  măsurilor operativ-investigative, întreprinse de către ofițerii de investigație și urmărire penală a IP Botanica de comun cu angajații din cadrul Direcției de Poliție mun. Chișinău, suspectul în comiterea infracțiunii a fost identificat, reținut și escortat la inspectorat. În urma audierilor, tânărul și-a recunoscut vina, declarând că a sustras telefonul pentru a-l folosi în scop personal.

Tânărul este cercetat penal în stare de libertate pentru jaf, iar pentru fapta comisă el riscă închisoare de la 5 la 7 ani.

In this article