Tânăr condamnat la opt ani de închisoare pentru trafic de droguri

La 08 noiembrie 2022, Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani a pronunțat sentința de condamnare la 8 ani de închisoare, în privința unui tânăr în vârstă de 26 ani, originar...

La 08 noiembrie 2022, Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani a pronunțat sentința de condamnare la 8 ani de închisoare, în privința unui tânăr în vârstă de 26 ani, originar din Glodeni, învinuit pentru cinci episoade de trafic de droguri, atât pentru consum propriu, cât și cu scop de comercializare (infracțiune prevăzută de art.217 și 217/1 din Codul penal).
S-a constatat în cadrul urmăririi penale că, inculpatul, în complicitate cu alte persoane, în perioada anilor 2021 – 2022, urmărind scopul circulației ilegale a drogurilor, le procura din mun. Bălți sau din alte teritorii alăturate ale raionului Glodeni, ca urmare păstra, transporta, distribuia și înstrăina mai multor persoane pe teritoriul Republicii Moldova, îndeosebi în orașul Glodeni, droguri sau analogi a drogurilor, fapt pentru care, colecta mijloace bănești de la consumatorii de aceste substanțe şi le distribuia persoanelor care i-au transmis surse financiare.
La fel, inculpatul cultiva și creștea cânepă în scop comercial, fiind prins în flagrant în timp ce a comercializat la 24.01.2022 și 05.02.2022 masă uscată de marijuană.
Totodată, inculpatul în perioada lunii august 2021, prin intermediul aplicației „Telegram”, de la persoane neidentificate de către organul de urmărire penală, a procurat 0,3 gr. de substanță stupefiantă – PVP, pe care o păstra pentru propriul consum, care ulterior a fost depistat asupra lui de către reprezentanții organelor de drept.
În timpul efectuării cercetării la fața locului de către angajații Inspectoratului de poliție Glodeni la domiciliul inculpatului, s-a stabilit că acesta, păstra ilegal în locuință, un fragment de butelie din masă plastică și un muștiuc din lemn, obiecte special confecționate de către el pentru consumul de droguri, pe pereții interiori a cărora se aflau depuneri de 0,19 gr. de rășină de canabis.
În privința inculpatului a fost menținută măsura preventivă sub formă de arest preventiv până la intrarea sentinței de condamnare în vigoare.
Sentința nu este definitivă și poate fi contestată cu apel în termen de 15 zile la Curtea de Apel Chișinău.
NOTĂ: Persoana acuzată de săvârșirea unei infracțiuni este prezumată nevinovată până când vinovăția sa nu va fi constatată printr-o hotărâre judecătorească de condamnare definitivă.
In this article