Tânăr condamnat la 8 ani de închisoare pentru jaf și tâlhărie

Prin sentința Judecătoriei Chișinău, sediu Buiucani din 23 septembrie 2022, un tânăr în vârstă de 24 ani, cu domiciliu în raionul Briceni a fost condamnat la 8 ani...

Prin sentința Judecătoriei Chișinău, sediu Buiucani din 23 septembrie 2022, un tânăr în vârstă de 24 ani, cu domiciliu în raionul Briceni a fost condamnat la 8 ani închisoare și pedeapsa complementară sub formă de amendă în mărime de 50 000 lei pentru săvârșirea infracțiunilor de jaf și tâlhărie (art. 187 alin. (2) din Codul penal și 188 alin. (2). Codul penal). Sentința motivată va fi pronunțată în ședința publică la 10 octombrie 2022.
Mai exact, potrivit actului de învinuire, inculpatul a fost acuzat că, în iunie 2022 a comis un jaf și o tâlhărie, produse la distanță de câteva ore, în sectorul Botanica al capitalei.
Prin urmare, într-un caz, acesta i-a sustras în mod deschis unui tânăr telefonul mobil în sumă de 800 lei, aplicând violența asupra acestuia.
În cel de-al doilea caz, inculpatul, prin surprindere s-a apropiat de victimă, căreia i-a aplicat mai multe lovituri în regiunea feței, după care i-a sustras portmoneul în care se aflau mijloace financiare în sumă de 5000 lei.
Menționăm că, inculpatul și-a recunoscut vinovăția în săvârșirea faptelor de care a fost acuzat. Prin urmare, judecata pe acest caz, s-a realizat conform unei proceduri simplificare, pe baza probelor administrate în faza de urmărire penală (364/1 din Codul de procedură penală). În aceste condiții, conform normelor legale, acesta a beneficiat de o reducere cu 1/3 a limitelor de pedeapsă prevăzute de lege în cazul pedepsei cu închisoare.
Precizăm că, persoana dată nu este la prima abatere de ordin penal, acesta fiind recent eliberat din locurile de detenție, unde și-a ispășit pedeapsa pentru comiterea unor infracțiuni similare, de 4 ani de închisoare.
Sentința nu este definitivă și poate fi contestată cu apel în termen de 15 zile la Curtea de Apel Chișinău.
Notă:
Persoana acuzată de săvârșirea unei infracțiuni este prezumată nevinovată atâta timp cât vinovăția sa nu va fi constatată printr-o hotărâre judecătorească de condamnare definitivă.
In this article