Taiwan, afectat de cel mai violent taifun din ultimii opt ani: Bilanțul victimelor crește

Trei persoane și-au pierdut viața, iar alte peste 300 au fost rănite, după ce un puternic taifun a pătruns joi dimineața, 25 iulie, în nord-estul Taiwanului. Condițiile din...

Trei persoane și-au pierdut viața, iar alte peste 300 au fost rănite, după ce un puternic taifun a pătruns joi dimineața, 25 iulie, în nord-estul Taiwanului.

Condițiile din Taiwan s-au înrăutățit, deoarece taifunul Gaemi a adus ploi abundente, vânt puternic și valuri de furtună periculoase.

Este cel mai puternic taifun care a lovit insula în ultimii opt ani şi a avut rafale de până la 227 km/h înainte de a mai slăbi din intensitate, potrivit administraţiei meteorologice centrale.

Trei persoane au murit şi 380 au fost rănite din cauza taifunului, a declarat guvernul din Taiwan.

Departamentul de pompieri din Taiwan a declarat că două ambarcațiuni cargon s-au scufundat una în largul apelor taiwaneze, alta în Golful Manila.

În primul caz, echipele de salvare îi caută pe cei nouă membri ai echipajului. În cel de-al doilea caz, 16 marinari au fost salvați, însă al 17-lea a fost găsit mort.Petrolierul transporta un milion și jumătate de litri de combustibil, care a început să se scurgă în apă.

Prin urmare au apărut temeri legate de un dezastru ecologic în apele din largul capitalei filipineze. După Taiwan, taifunul va lovi provincia chineză Fujian.

sursa

In this article