Tabăra „Poenița Veselă” își deschide porțile sâmbătă, 8 iunie

Primarul General al municipiului Chișinău, Ion Ceban, anunță că, la tabără de vară „Poienița Veselă” se fac ultimele pregătiri, pentru a primi copiii în primul tur, care va...

Primarul General al municipiului Chișinău, Ion Ceban, anunță că, la tabără de vară „Poienița Veselă” se fac ultimele pregătiri, pentru a primi copiii în primul tur, care va începe sâmbătă, 8 iunie.

„Viceprimarul Angela Cutasevici a efectuat o vizită la tabără, unde a inspectat condițiile care urmează a fi oferite copiilor, verificând atât infrastructura, condiţiile sanitare, cât și calitatea activităților care vor fi desfășurate în tabără. Această acțiune reflectă angajamentul autorităților locale de a asigura un mediu sigur și plăcut pentru micuți, în cadrul sezonului estival 2024”, a scris Ion Ceban.

În această vară, menționează edilul, tabăra constantă „Poienița Veselă” va activa în perioada 8 iunie – 28 august, în șapte schimburi, a câte zece zile fiecare.

Oferta educațională pentru odihna copiilor în această vară, în municipiul Chișinău, se constituie din șapte Programe subvenționate de către APL, inclusiv:
-15 tabere cu sejur de zi în baza instituțiilor de învățământ primar, secundar ciclul I și II;
-3 tabere constante: „Poienița Veselă”, „Alunelul” și „Cireșarii”;
-14 tabere sportive în afara orașului – în toate școlile sportive;
-1 tabăra ecologică – Proiectul ecologic cognitiv distractiv de vară „GREEN GATE 2024”, în baza Centrului Orășenesc al Tinerilor Naturaliști (COTN);
-13 tabere vocaționale în cadrul instituțiilor extrașcolare;
-24 tabere tematice în baza Centrelor comunitare pentru copii și tineri, subdiviziuni ale Direcției generale pentru protecția drepturilor copilului;
-Tabere tematice în baza Bibliotecii Municipale „B.P. Hasdeu” cu 27 filiale ale acesteia, sub genericul „Provocarea verii”.

Menționăm că, costul unui bilet la o tabără constantă (10 zile) este de 3.700 de lei, părinții, urmând să achite doar 20% din valoarea tichetului, adică circa 700 de lei.

In this article