Sute de panouri publicitare și gherete au fost evacuate de pe străzile capitalei

Orașul Chișinău arată mult mai frumos, după ce sute de panouri publicitare și gherete au fost evacuate de pe străzile capitalei. Primarul general Ion Ceban a postat pe...

Orașul Chișinău arată mult mai frumos, după ce sute de panouri publicitare și gherete au fost evacuate de pe străzile capitalei. Primarul general Ion Ceban a postat pe pagina sa de Facebook o statistică despre aceste unități.

„Voi ce părere aveți, să lăsăm orașul în haosul de altă dată? Vă prezint statistica pentru perioada 2019 și 2020 cu privire la evacuarea gheretelor și dispozitivelor publicitare, amplasate ilegal, care au împânzit și urâțit orașul în ultimii ani. Gherete unde se vindeau țigări la tot colțul și băuturi alcoolice plasate ilicit. Din păcate sunt încă sute de astfel de instalații în tot orașul”, a punctat acesta.

Edilul spune că pentru cei care prestează servicii cum ar fi croitorie, reparația încălțămintei și confecționarea cheilor, va fi un program special, primăria nu a dispus evacuarea lor, chiar dacă aceste unități de comerț au fost strămutate.

Potrivit datelor, lider la capitolul demontărilor de gherete și panouri este sectorul Centru – 432 și, respectiv, 231 de unități.

Între timp, zeci de gherete au fost evacuate: Botanica – 80, Ciocana – 70, Rîșcani – 76 și Buiucani – 141. Acesta date reprezintă un număr mai mare decât în 2019. Cât ține de panouri publicitare, din sectorul Botanica au fost evacuate 257, din Ciocana – 237, cu 100 mai multe unități decât în 2019. Din sectorul Buiucani 65 de panouri. Dacă în 2019 din sectorul Rîșcani au fost evacuate 34 de panouri, în 2020 din acest sector au fost evacuate 237.

In this article