Sustrăgea bani și aur de la bătrâni, dar a fost reținut de angajații poliției

Ofițerii Secției investigare infracțiuni din cadrul Direcției de Poliție a mun. Chișinău, în comun cu angajații IP Botanica, sub conducerea procurorilor Procuraturii mun. Chișinău, oficiul Botanica, au reținut...

Ofițerii Secției investigare infracțiuni din cadrul Direcției de Poliție a mun. Chișinău, în comun cu angajații IP Botanica, sub conducerea procurorilor Procuraturii mun. Chișinău, oficiul Botanica, au reținut un tânăr, fiind suspectat de  comiterea mai multor furturi din locuință și jaf. Anterior acesta a fost judecat pentru infracțiuni analogice. 

Suspectul, în vârstă de 23 de ani, locuitor al capitalei,  pe parcursul lunilor ianuarie-mai, ar fi  comis cel puțin cinci infracțiuni: 4 furturi din apartament și un  jaf. Acesta identifica persoane în etate și le urmărea până la scara blocului, ulterior,  se dădea drept angajat al unei întreprinderi de furnizare a gazelor și prin acces liber intra în locuințe. Odată ce se vedea în locuință,  sub pretextul verificării facturilor și profitând de neatenția bătrânelor,  pe ascuns sustrăgea mijloacele bănești și articole din aur, după care se părăsea locuința.

Prejudiciul cauzat părților vătămate a fost estimat la 50 000 de  lei.

În cadrul acțiunilor de investigație și urmărire penală,  forțele de ordine au acumulat probe concludente ce îi demonstrează vinovăția. Totodată,  suspectul a fost recunoscut și de părțile vătămate.

Suspectul a fost reținut pentru 72 de ore în Izolatorul de detenție al Direcției de Poliție mun. Chișinău și este cercetat pentru furt și jaf. Conform legislației în vigoare acesta riscă până la 7 ani de închisoare.

Angajații poliției continuă acțiunile în vederea stabilirii complicității acestuia și în alte cazuri.

În acest context Poliția vă recomandă:

  • Nu deschideți ușa persoanelor care vă sunt necunoscute;
  • Nu aveți încredere în persoane care se prezintă drept angajați a instituțiilor de stat, până nu vă prezintă un act confirmativ;
  • Nu arătați unde țineți mijloacele financiare și obiecte de preț, findcă cu ușurință puteți să rămâneți fără ele.

In this article