Susținătorii blocului „Victorie” au organizat un flash mob la Curtea de Apel în semn de protest față de refuzul CEC de a înregistra reprezentanții opoziției în cursa electorală

La sediul Curții de Apel Chișinău a avut loc un flash mob organizat de susținătorii blocului politic „Victorie”. Acțiunea de protest s-a desfășurat concomitent cu examinarea recursului împotriva...

La sediul Curții de Apel Chișinău a avut loc un flash mob organizat de susținătorii blocului politic „Victorie”. Acțiunea de protest s-a desfășurat concomitent cu examinarea recursului împotriva hotărârii CEC de a refuza înregistrarea blocului pentru referendum și alegerile prezidențiale.

Protestatarii au scandat „Jos PAS” și au cerut judecătorilor să asigure un proces echitabil. În mulțime s-au strecurat provocatori trimiși de guvernare. În pofida comportamentului sfidător al susținătorilor PAS, poliția i-a lăsat în pace. În schimb, nu au ezitat să rețină unul dintre activiștii blocului „Victorie” – un tată a cinci copii care spune că i-a ajuns cuțitul la os și a venit să ceară demisia Maiei Sandu.

În cele din urmă, bărbatul a fost dus cu forța la Inspectoratul de poliție al sectorului Botanica.

Ceilalți oameni au continuat însă să protesteze în fața sediului Curții de Apel.

Secretarul executiv al Comitetului executiv al blocului „Victorie”, parlamentara Marina Tauber a precizat că magistrații Curții Supreme de Justiție au refuzat să o includă ca parte terță în proces.

„În acest mod, mi-a fost încălcat un drept fundamental. Dar noi oricum participăm la această ședință, pentru că ea este una publică. Vă mulțumim că sunteți aici, că ați venit să ne susțineți”, a spus Marina Tauber.

Președintele grupului parlamentar „Victorie” și candidatul desemnat de bloc la alegerile prezidențiale, Vasile Bolea, a condamnat decizia CEC, declarând că guvernarea încalcă flagrant dreptul de a alege și de a fi ales.

„Decizia Comisiei Electorale Centrale de a nu înregistra blocul „Victorie” în calitate de candidat la aceste alegeri prezidențiale, la referendum, este aberantă. Trebuie să le explicăm oamenilor ce înseamnă acest referendum. Pentru că asta înseamnă deja ultima fază a procesului de colonizare a țării noastre. CEC a găsit niște scuze mârșave pentru a lua această decizie”, a menționat el.

Fostul primar de Orhei Pavel Verejanu a atras atenția că sfârșitul guvernării PAS este aproape.

„Maia Sandu va pleca în istorie, pentru că a adus doar daune țării. Regimul închide școli, militarizează țara. Sandu și-a supus toată justiția pentru a lupta cu opoziția. Înțelegem că au frică de noi, pentru că suntem unica forță din Republica Moldova care reprezentăm poporul”, a declarat Verejanu.

Președintele aripii de tineret a blocului politic „Victorie”, Iuri Vitneanski, și-a exprimat speranța că, în cele din urmă, dreptatea va triumfa.

„Guvernarea face tot posibilul pentru a elimina toți concurenții Maiei Sandu, inclusiv folosind CEC-ul în acest scop. Sperăm că instanța va pronunța o hotărâre corectă și legală”, a declarat Vitneanski.

La rândul său, fosta candidată a partidului „Șansă” la funcția de primar al Chișinăului, Cristina Vulpe, a remarcat că majoritatea covârșitoare a cetățenilor Republicii Moldova își doresc o schimbare.

„Oamenii vor să fie ordine în țară. Vor condiții bune la ei acasă. Poporul este cel care trebuie să decidă pe cine alege în fruntea țării. Dar guvernarea pune piedici opoziției ca să nu poată participa la alegeri. De ce se tem ei? Se tem că vor pierde. Pentru că toată lumea la 20 octombrie va spune „Jos PAS!”.

La acțiune au participat și numeroși tineri, care au condamnat politica dusă de regimul Sandu-PAS.

„Noi suntem tineri și le spunem oficialilor că puterea în Moldova aparține poporului! Vom avea grijă ca candidatul blocului „Victoria” să participe la aceste alegeri și să câștige, pentru că victoria în această cursă electorală va fi a noastră!”, a spus un tânăr.

Amintim că anterior Comisia Electorală Centrală a refuzat să înregistreze blocul „Victorie” în calitate de concurent electoral pentru participarea la referendum și alegerile prezidențiale. CEC a comis o încălcare flagrantă, având în vedere că temeiurile prezentate au fost de-a dreptul ridicole. Reprezentanții blocului au atacat în instanță hotărârea CEC.

In this article