Susținător al Maiei Sandu: Mulți se bucură prea devreme, dar în turul doi Igor Dodon are șanse mult mai mari

Igor Kolozaev, un susținător al Maiei Sandu și reprezentant al diasporei moldovenești, este de părerea că unii moldoveni se bucură prea devreme de victoria liderei PAS în primul...

Igor Kolozaev, un susținător al Maiei Sandu și reprezentant al diasporei moldovenești, este de părerea că unii moldoveni se bucură prea devreme de victoria liderei PAS în primul tur. Într-o postare pe Facebook, Kolozaev scrie că Igor Dodon are mult mai mari șanse să câștige în turul doi al scrutinului.

“Mulți spun: “Maia Sandu a câștigat”, ceea ce nu este adevărat, mai corect ar fi să spunem că Maia Sandu a luat cel mai mare număr de voturi în primul tur, având un avantaj doar de 3.5% față de Dodon. Nu trebuie sa fii mare politolog ca să înțelegi că în turul doi, Dodon are șanse mult mai mari de a câștiga aceste alegeri”, scrie susținătorul Maiei Sandu.

Igor Kolozaev a prezentat un calcul matematic, potrivit căruia Igor Dodon iese învingător.

„Foarte simplu, dacă luăm cele aproximativ 6% pe care le-ar oferi doamnei Sandu electoratul lui Năstase, Țîcu și Chirtoacă și le comparăm cu cele 23% pe care ar putea să le ofere lui Dodon electoratul lui Usatîi și Ivanova, păi atunci vedem o mare diferență”, mai scrie Kolozaev.

Susținătorul Maiei Sandu mai este de părerea că nu tot electoratul al lui Andrei Năstase, Octavian Țîcu și Dorin Chirtoacă o va vota pe lidera PAS.

In this article