Suspendarea temporară a sportivei Alisa Glinka a luat sfârșit: Moldoveanca se califică pentru Olimpiada de la Paris

Federația Națională de Echitație a Republicii Moldova anunță oficial că perioada de suspendare temporară a sportivei moldovene Alisa Glinka a luat sfârșit. Alisa este admisă la competiții și,...

Federația Națională de Echitație a Republicii Moldova anunță oficial că perioada de suspendare temporară a sportivei moldovene Alisa Glinka a luat sfârșit. Alisa este admisă la competiții și, pentru prima dată în istoria dresajului moldovenesc, un sportiv de-al nostru va participa la Jocurile Olimpice.

Reamintim că Alisa Glinka a fost suspendată temporar de la competiții în urma unui test pozitiv de dopaj, prelevat în timpul finalei Cupei Mondiale de la Riad (Arabia Saudită) în aprilie acestui an.

După examinarea circumstanțelor cazului, s-a decis ridicarea tuturor restricțiilor impuse sportivei. Acest lucru înseamnă că Moldova își păstrează locul olimpic la individual. Alisa Glinka va reprezenta țara noastră la Jocurile Olimpice din 2024, care vor avea loc la Paris în perioada 26 iulie – 11 august.

Alisa Glinka a îndeplinit normele de calificare pe trei dintre caii săi de Grand Prix: Aachen, Abercrombie și Hummer. Urmează să aleagă cun care dintre partenerii săi patrupede va particbipa la Jocurile Olimpice.

In this article