Suport pentru fermierii care au pierderi din cauza calamităților naturale

Agricultorii care au avut de suferit în urma secetei și a înghețurilor din această primăvară ar putea beneficia de unele facilități la achitarea creditelor luate de la bănci....

Agricultorii care au avut de suferit în urma secetei și a înghețurilor din această primăvară ar putea beneficia de unele facilități la achitarea creditelor luate de la bănci. Ministrul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Ion Perju, a declarat, că săptămâna aceasta, are planificate întrevederi cu reprezentanții instituțiilor bancare cu care va discuta despre acest subiect.

Ministrul a menționat că în cadrul acestor discuții urmează să fie analizate acordarea unor înlesniri pentru agricultori la achitarea creditelor, a dobânzilor și a penalităților.

Perju a precizat, în cadrul unei vizite de lucru în raionul Basarabeasca, că din cele 415 mii de ha însămânțate cu culturi de toamnă, circa 215 mii ha au fost afectate de secetă și înghețuri. Cel mai mult au avut de suferit raioanele din centrul și sudul țării.

In this article