SUA și Agenția ONU pentru Refugiați susțin IGP-ul în creșterea capacității de mobilizare

Statele Unite ale Americii și Agenția ONU pentru Refugiați (UNHCR) au oferit pe data de 13 ianuarie, 32 de vehicule Ministerului Afacerilor Interne al Republicii Moldova pentru a...

Statele Unite ale Americii și Agenția ONU pentru Refugiați (UNHCR) au oferit pe data de 13 ianuarie, 32 de vehicule Ministerului Afacerilor Interne al Republicii Moldova pentru a crește capacitatea de răspuns la criza refugiaților.

De la începutul războiului din Ucraina, Ministerul Afacerilor Interne și-a mobilizat forțele pentru a primi refugiații în mod eficient, sigur și uman, menținându-și, în același timp, atribuțiile zilnice în slujba poporului Republicii Moldova. Pentru a crește mobilitatea și capacitatea de monitorizare a Inspectoratului General al Poliției (IGP), sprijinul generos al Statelor Unite a permis UNHCR să ofere IGP-ului 32 de vehicule.

„Cu ajutorul acestor 32 de automobile, care intră în dotarea subdiviziunilor IGP, vor fi sprijinite misiunile angajaților, asigurarea mobilității și intervenției operative. MAI continuă să dezvolte proiecte pentru îmbunătățirea activității și condițiilor de muncă ale angajaților subdiviziunilor. Mulțumim partenerilor de dezvoltare pentru susținere”, a menționat Ana Revenco, Ministrul Afacerilor Interne.

Statele Unite ale Americii sprijină răspunsul umanitar la situația refugiaților din Moldova prin eforturile Națiunilor Unite și UNHCR.

„Statele Unite se angajează să colaboreze cu cetățenii și Guvernul Moldovei pentru a soluționa provocările imediate și a construi un viitor democratic, prosper și sigur. Aceste autovehicule reprezintă doar cea mai recentă demonstrație a acestui angajament”, a declarat Excelența Sa, ambasadorul Statelor Unite, Kent Logsdon.

Agenția ONU pentru Refugiați susține Guvernul Moldovei pentru a-și consolida capacitățile de pregătire pentru situațiile de urgență și de protecție socială pentru a asigura șederea în siguranță și legală a refugiaților în țară.

„Asigurarea faptului că atât refugiații, cât și comunitatea locală primesc ajutorul de care au nevoie este prioritatea noastră”, a declarat Francesca Bonelli, Reprezentanta UNHCR în Republica Moldova. „Statele Unite oferă sprijin esențial în acest sens. Suntem recunoscători pentru această demonstrație continuă de solidaritate cu poporul din Moldova și cu refugiații pe care îi primește atât de călduros.”.

Din martie 2022, în Republica Moldova au venit 667.913 de persoane din Ucraina, iar în prezent sunt găzduiți 102.016 refugiați ucraineni. Un număr substanțial dintre cei care rămân în Moldova sunt femei, copii și vârstnici.

In this article