SUA au deblocat ultimul pachet militar disponibil pentru Ucraina

Statele Unite au anunţat miercuri deblocarea unui nou pachet de ajutor militar pentru Ucraina, în valoare de 250 de milioane de dolari. Oficialii spun că ar fi ultima...

Statele Unite au anunţat miercuri deblocarea unui nou pachet de ajutor militar pentru Ucraina, în valoare de 250 de milioane de dolari. Oficialii spun că ar fi ultima tranşă disponibilă fără un nou vot în Congresul american, relatează Associated Press.

Pachetul de ajutor militar destinat Ucrainei, în valoare de până la 250 de milioane de dolari, include o serie de muniții aeriene și alte rachete, artilerie, sisteme antiblindate, muniții, echipamente și piese de demolare și medicale.

Casa Albă avertizase că va rămâne fără resurse pentru Ucraina până la sfârşitul anului. Congresul american va încheia anul 2023 fără a valida pachetul de 61 de miliarde de dolari asupra căruia au insistat Kievul şi Casa Albă.

Negociatorii republicani şi democraţi nu au ajuns la un acord, în pofida presiunilor repetate din partea preşedintelui Biden şi a apelurilor din partea omologului său ucrainean Volodimir Zelenski. Liderii Senatului, democratul Chuck Schumer şi republicanul Mitch McConnell, au spus că speră să poată vota acest ajutor „la începutul anului viitor”.

In this article