SUA anunță un nou ajutor militar în valoare de 675 milioane de dolari pentru Kiev

SUA vor livra Ucrainei un nou ajutor militar în valoare de 675 milioane de dolari. Despre aceasta a anunțat secretarul apărării, Lloyd Austin, la 8 septembrie, la baza...

SUA vor livra Ucrainei un nou ajutor militar în valoare de 675 milioane de dolari. Despre aceasta a anunțat secretarul apărării, Lloyd Austin, la 8 septembrie, la baza americană Ramstein din Germania, unde s-au reunit aliaţii Kievului pentru a-şi coordona sprijinul, transmite AFP și Agerpres.

Acest nou pachet de ajutor va include sisteme de lansatoare de rachete multiple ghidate GMLRS, ”obuziere de 105 mm, muniţii de artilerie, precum şi (vehicule) Humvee, ambulanţe blindate, sisteme antitanc, arme uşoare şi altele” a declarat Austin în faţa presei.

Şi alte țări, printre care Germania, ar urma să anunţe în cursul zilei noi ajutoare.

Aceste livrări îşi arată rezultatele pe teren, a dat asigurări Austin. „Astăzi, constatăm succesul evident al eforturilor noastre comune pe câmpul de luptă”, a menționat el.

„În fiecare zi, constatăm determinarea aliaţilor şi a partenerilor din întreaga lume care ajută Ucraina să reziste războiului de cucerire ilegal, imperialist şi nejustificat al Rusiei” a mai spus Austin.

Această este a cincea reuniune a grupului de contact pentru apărarea Ucrainei, ce are loc la invitaţia şefului Pentagonului, îşi propune să facă dovada ”unităţii şi solidarităţii” aliaţilor Ucrainei, a indicat şeful Statului Major american, generalul Mark Milley, potrivit sursei citate.

Reprezentanţii a peste 40 de ţări şi secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, s-au reunit la baza Ramstein pentru a discuta despre provocările în materie de producţie de armament ale conflictului.

In this article