STRIGĂT DE AJUTOR! Un tânăr luptă pentru viața sa de pe patul de spital

Zile de coșmar pentru o familie din Strășeni care solicită ajutorul oamenilor, în urma unui incident produs în data de 27 iunie curent, în satul Vorniceni. Tânărul, în...

Zile de coșmar pentru o familie din Strășeni care solicită ajutorul oamenilor, în urma unui incident produs în data de 27 iunie curent, în satul Vorniceni. Tânărul, în vârstă de 22 de ani, a mers la scăldat cu prietenii, a sărit în apă, iar ulterior s-ar fi lovit cu capul în ceva dur. Părinții spun că nu sunt clare toate circumstanțele, însă băiatul a ajuns la spital cu coloana vertebrală fracturată.

O rudă apropiată a scris pe Facebook despre nenorocirea prin care trece familia Sturza.

„El, este Marius Sturza – un exemplu de voință și curaj pentru alți tineri. Fiind capul familiei și locuind doar cu mama sa – Angela Sturza, el în mare parte avea grijă de treburile casnice și nu doar. Acest tânăr cu abilității, cunoștințe și valori a ajuns pe patul de spital, luptând pentru viața sa. Absolvind o universitate, în vara anului 2023, cu câteva zile înainte de evenimentul cumplit ce urma să aibă loc, a dat dovadă de responsabilitate, interes și motivație de a obține un loc de muncă. Viața lui își urma cursul normal, până când, în ziua de marți, 27 Iunie 2023, în timp ce se afla în satul Vorniceni, în urma unui accident, Marius – fiul, prietenul și fratele nostru, a suferit o fractură la nivelul coloanei vertebrale, fracturându-şi gâtul, în urma căruia a rămas paralizat de la gât în jos”, se arată în mesaj.

A fost internat la spitalul de urgență din municipiul Chișinău, mai scrie ruda familiei.

„Imediat după incident, a avut loc o intervenţie în cadrul Spitalului de Urgență din municipiul Chișinău, însă sunt necesare și alte intervenții chirurgicale peste hotare. Marius are nevoie de susținerea noastră financiară și morală, cu alte cuvinte are nevoie de NOI. Doar așa îi putem reda viața normală pe care a avut-o până acum”, conchide autoarea mesajului.

Între timp, mama băiatul a declarat pentru  că încearcă să găsească soluții pentru a-l opera pe fiul său peste hotare.

„Medicii ne-au spus din start că este paralizat de la gât în jos. Nu poate să respire de sine stătător, acum este intubat, nu este conștient. Nu avem șanse să-l punem aici pe picioare, căutăm soluții peste hotare”, a declarat mama victimei.

Reprezentanții Institutului de Medicină Urgentă susțin că:

„Pacientul se află în secția terapie intensivă cu multiple fracturi. A fost supus aseară unei intervenții chirurgicale la coloana vertebrală”, a declarat Dorina Arsene, purtătoarea de cuvânt al IMU.

Oamenii legii investighează cazul.

„Poliția din Strășeni a fost sesizată de către un medic despre faptul că un tânăr ar avea fractură a coloanei vertebrale. Polițiștii s-au deplasat la fața locului, la bazinul acvatic din extravilanul localității Vorniceni, unde au stabilit preliminar că în timpul aflării unui grup de persoane la odihnă, un tânăr de 22 ani ar fi efectuat o săritură în apă cu capul orientat în jos, iar la scurt timp a ieșit la suprafața apei în stare inconștientă, fiind transportat la spital pentru acordarea ajutorului medical specializat. Cazul a fost înregistrat și documentat pentru stabilirea tuturor circumstanțelor”, a declarat ofițerul de presă al IP Strășeni, Mariana Didenco.

Cei care vor să ajute această familie, pot face donații pe următoarele conturi bancare deschise de mama tânărului.

  • MAIB
ANJELA STURZA
5397 0200 6061 8053
  • MOLDINDCONBANK
ANJELA STURZA
5574 8402 2150 0758
  • VICTORIABANK
ANJELA STURZA
5511 0699 9786 5478
In this article