Start lucrărilor de reabilitare a conductelor subterane de pe strada Tighina. Ceban: Nu vrem să avem cazul străzii Ion Creangă, unde s-a asfaltat, dar conductele nu au fost schimbate

Lucrările de schimbare a conducetelor subterane de pe strada Tighina au început astăzi. Astfel, aceasta este prima etapă de reconstrucție a întregii străzi. Potrivit primarului general Ion Ceban,...

Lucrările de schimbare a conducetelor subterane de pe strada Tighina au început astăzi. Astfel, aceasta este prima etapă de reconstrucție a întregii străzi.

Potrivit primarului general Ion Ceban, este vorba de toate rețelele subterane. „Astfel, ca să nu mai intervenim pe această porțiunile mulți ani înainte, nici pe carosabil, nici pe trotuare, după ce vom asfalta integral strada”, a spus edilul.

„Schimbăm rețelele subterane pentru a nu avea situația din strada Creangă, când la început s-a asfaltat, iar după, am descoperit că uzura tuturor rețelelor este de 90 la sută. Ne propunem ca în curând să înceapă lucrările și pe strada Creangă și 31 august, chiar dacă am fost nevoiți să efectuăm o expertiză pe aceste proiecte din cauza administrării defectuoase a fostei conduceri”, a mai precizat primarul.

Lucrările de schimbare a utilităților subterane vor fi realizate pe o lungime de 470 de metri, iar termenul de executare este de 60 de zile.  Costul total este de 40 de milioane de lei, banii fiind alocați din bugetul municipal.

În a doua etapă a proiectului va fi reabilitată însăși strada și trotuarele, iar lucrările vor fi finanțate de BERD/BEI, în cadrul celei de-a II/a etape a Programului de reabilitare și modernizare a infrastructurii rutiere în zona centrală a capitalei.

Anterior, lucrări de schimbare a țevilor de apeduct și canalizare au fost efectuate pe str. Tighina, tronsonul str. Ștefan cel Mare și Sfânt – str. București.

 

In this article