Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit

Starea de sănătate a Regelui Charles, care se luptă cu cancerul, pare să se fi înrăutățit, generând îngrijorare în rândul apropiaților săi, conform unei relatări Sky News, bazată...

Starea de sănătate a Regelui Charles, care se luptă cu cancerul, pare să se fi înrăutățit, generând îngrijorare în rândul apropiaților săi, conform unei relatări Sky News, bazată pe informații preluate de la tabloidul The Daily Beast. Potrivit lui Tom Sykes de la Daily Beast, prietenii regelui sunt profund îngrijorați, afirmând că situația este “nu e bine deloc”. Unul dintre apropiații sale a subliniat că, deși Charles este hotărât să învingă boala, situația este mai gravă decât se crede.

“E hotărât să învingă boala și se face totul posibil ca să se întâmple asta. Toți își păstrează optimismul, dar, de fapt, el nu e deloc bine”, a spus sursa citată de Daily Beast.

Expertul regal Tina Brown a evidențiat că această situație a afectat și familia regală, inclusiv pe Prințul William și pe Kate Middleton, care se pregăteau să se concentreze pe creșterea copiilor lor într-un mediu mai privat. Situația lui Charles a generat anxietate și la gândul că William și Kate ar putea urca curând pe tron.

Sănătatea aparent precară a lui Charles a determinat oficialii Palatului Buckingham să actualizeze în mod regulat un document de câteva sute de pagini care prezintă planurile funeraliilor regale ale monarhului. Operațiunea Menai Bridge, numită după podul suspendat care leagă insula Anglesey de continentul Țării Galilor, a fost actualizată în mod repetat, reflectând preocupările crescânde privind starea de sănătate a regelui. Oficialii militari au confirmat că “planificarea pentru ce este mai rău” este o prioritate, având în vedere amploarea unui astfel de eveniment.

În februarie, Palatul Buckingham a anunțat că Regele Charles a suferit o intervenție chirurgicală pentru o problemă benignă la prostată și a fost diagnosticat ulterior cu cancer. Charles, în vârstă de 75 de ani, urmează un tratament regulat și i s-a sfătuit să amâne îndatoririle publice în timp ce se concentrează pe recuperare.

Pentru știri de ultimă oră, urmărește-ne pe canalul nostru de TELEGRAM!

In this article