Stare de urgenţă în El Salvador din cauza unei furtunii tropicale

Preşedintele statului El Salvador a decretat stare de urgenţă din cauza furtunii tropicale Pilar, despre care Centrul Naţional al Uraganelor (NHC) din SUA spune că se aşteaptă să...

Preşedintele statului El Salvador a decretat stare de urgenţă din cauza furtunii tropicale Pilar, despre care Centrul Naţional al Uraganelor (NHC) din SUA spune că se aşteaptă să aducă ploi abundente şi inundaţii de-a lungul coastei în următoarele ore.

Guvernul a emis o alertă “roşie”, cea mai ridicată de pe o scară de patru grade, şi a suspendat orele de curs. Decretul de urgenţă va permite guvernului să direcţioneze fonduri pentru a gestiona situaţia.

Unele inundaţii au fost deja semnalate pe coasta centrală şi în estul ţării. Se aşteaptă ca Pilar să se apropie de coasta El Salvadorului în noaptea de marţi spre miercuri sau la începutul zilei de miercuri, deşi “se preconizează că nucleul sistemului va rămîne în largul mării”, a precizat NHC. Honduras a emis, de asemenea, o alertă de furtună tropicală pentru coasta sa. Oraşul mexican Acapulco, de pe coasta Pacificului, se restabilește după uraganul Otis, care săptămîna trecută a provocat distrugeri masive.

In this article